Is dit het nu?

Herken je het stemmetje in je hoofd dat zegt “Is dit het nu” als je kijkt naar je leven?

Je hebt alles bereikt, een mooie carrière een huisje, boompje, beestje. Op papier klopt het helemaal. Maar het gevoel blijft knagen en je gaat op zoek. Misschien stort je je dan wel op een nieuwe hobby, of ga je veel sporten. Ga je doelen stellen en als je ze haalt, een heerlijk gevoel. Misschien stort je je wel in de spiritualiteit. Maar wat je ook doet, het gevoel ebt weg en langzaam komt dat stemmetje weer met de vraag “is dit het nu?”. Het knaagt aan je, er zit een leegte in je die roept om gevuld te worden.

Je ontdekt dat: iets kopen, iets weggeven en andere mensen helpen de leegte opvullen. Maar ook dit levert geen langdurige oplossing. Meer en meer doen, dat werkt! Tot het moment dat alles op is, je bent opgebrand, je bent leeg en je hebt de wereld alles gegeven.

Toe zei ik tegen mijzelf, het moet anders! Of je hebt geen keuze meer, het zal anders moeten.

De oplossing lag dus niet in dingen, carrière of geld. De oplossing was er altijd al en bijzonder dichtbij. De oplossing zit namelijk in jou. Ga een opzoek naar wie je bent. Stel je zelf eens de vraag, wie ben ik? Komt dan je naam naar voren. Komen de rollen die je vervult in je dagelijkse leven, zoals je functie op je werk, ben je ouder of misschien wel vrijwilliger? Maar ben jij ook die rollen of je naam ook?

Ga op ontdekkingsreis in jezelf, ontdek je gedragingen, je gedachten. Herken programmeringen die je hebt opgelopen in je leven. Er is zoveel te ontdekken binnen jezelf, je raakt hier werkelijk waar nooit op uit gekeken. Je zult mooie dingen ontdekken, zoals witte stranden met blauwe wateren. Maar ook zaken die je misschien liever niet had ontdekt zoals moerassen van verdriet en pijn. Als je denkt, nu ben ik er, dan gaat de reis vrolijk weer verder. Je zal verbaast staan wat je allemaal zult vinden, tot je uit komt om weidse graslanden, steppen van gras waar een enorme rust heerst.

Naar mate ikzelf vorderde ontdekte ik dat de leegte verdween. De leegte verdwijnt en er komt een gevoel van rust voor in de plaats. Het stemmetje is weg.

Dat klinkt echt te gek, denk je nu vast!. Maar ben je dan verlost van gedachtes, verdriet, pijn, angst en gelukt? Wake-up call, natuurlijk niet! Maar het emotionele theater verdwijnt en je herkent in elk gevoel de schoonheid te ontdekken. Elk gevoel bied je ook de mogelijk tot zelfonderzoek. Je zult ook zien dat al deze gevoelen komen, maar ook weer gaan.

Soms heb je hulp nodig bij je ontdekkingsreis. Loop je vast, heb je een blinde vlek of weet je niet hoe je je reis moet beginnen. Graag help ik je hierbij en ik geef ik je het gereedschap dat een avonturier helpt bij zijn zoektocht, namelijk pijlen en een boog. Het zal je verbazen wat de boog en de pijlen je te vertellen hebben!

Heb ik je interesse gewekt en wil je van start gaan met je zoektocht, laat het me weten.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *