It wasn’t my design

Mensen die mij kennen weten het wel, ik mag graag luisteren naar The Cranberries. Het karakteristieke geluid van Dolores O’Riordan, in combinatie met de muziek is voor mij kippenvel. Jammer genoeg zal er niet veel werk meer bijkomen.
In het nummer Ode To My Family, zit een zin die elke keer weer mijn aandacht trekt.

Understand what I’ve become. It wasn’t my design

Misschien wel het meest toepasselijke zinnetje in ons bestaan. Dit is het fundament waarop wij ons leven baseren. De vraag is alleen, wat je er mee doet. Laat je het fundament voor wat het is, of versterk je het fundament, maak je het beter.

Dus oké, je bent geworden wat het nu is en dat moet je maar begrijpen? Als goedkeuring voor “mijn” gedrag? Dat vind ik wat makkelijk.

Kortom je blijft hangen in je slachtofferrol. Het is ruk, maar ja jij kon niets aan doen. Het is je allemaal overkomen, dus houdt allemaal maar rekening met mij. Kortom een standje waarbij het ego het prima op doet. Het ego gedijt perfect op je slachtofferrol. Een bodem waarin voldoende voedingsstoffen zitten.

Wat als je dit nu niet wilt? Sluit dan eens je ogen, luister eens naar je ademhaling. Doe vervolgens eens een denkbeeldige stap terug. Kijk eens naar jezelf, what you’ve become. Doe dit zonder te oordelen, tenslotte is dit wat het is. Geef het niet een stempel goed of slecht. Wat het nu is heeft zo moeten zijn. De vraag is alleen, moet het zo blijven? Jij bent de enige dit kan beantwoorden. Jij bent ook de enige die dit kan veranderen.

Als je besluit dat het anders moet. Kijk dan objectief en liefdevol naar jezelf. Kun je aanwijzen waar “het” zit? Dan heb je het moeilijkste deel gehad. Benoem nu naar jezelf, wat je wel zou willen. We zijn als mens uitermate goed om duizenden dingen te nomen die we niet willen. Ga benoemen wat je wel wil. Heb je moeite om hierop de focus vast te houden, schijf ze dan elke dag op. Gebruik dit als leidraad naar datgene wat je wel wil.

Oja, ben je op zoek naar geluk. Stop dan, soms is het gewoon leven even ruk :-).

Wil je het nummer beluisteren, hierbij de link: The Cranberries – Ode To My Family

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *